Op 7 juli en 22 augustus houdt Joanna Quispel een rondleiding op de tentoonstelling.
  
Tekening: Joanna Quispel
Joanna Quispel, Pastel
 
 Op de tentoonstelling “Stad in zicht” laten we u zien  we hoe fotografen en tekenaars kijken naar Amsterdam, hoe ze de stad ervaren, hoe ze zich de stad herinneren, wat ze vinden en voelen als Amsterdam het onderwerp van hun werk is. Stad in zicht daagt de bezoeker uit om het werk van de tekenaars te vergelijken met dat van de fotografen; wat is het verschil, wat is de overeenkomst in de manier van kijken naar en het verbeelden van het leven in de stad.

Al meer dan honderd jaar verzamelt het Stadsarchief eigentijdse fotografie en tekeningen. Zo is een unieke beeldverzameling ontstaan waarin wordt gedocumenteerd wat er in de stad gebeurt en verandert. Sinds 2014 benoemt het Stadsarchief elk jaar een Stadstekenaar van Amsterdam. Stad in Zicht laat werk zien Stadstekenaars Romy Muijrers (2017), Joanna Quispel (2018) en Maia Matches (2019). Hiernaast krijgen per jaar drie kunstenaars een opdracht met een specifiek thema. Zo zullen er tekeningen te zien zijn van onder meer Ina van Zyl, Emo Verkerk en Charlotte Schleiffert. Jaarlijks worden ook drie foto-opdrachten toegekend, in 2018 aan Reinier Gerritsen, Gerald van der Kaap en Stephan Keppel.

 

« Entre eau et ciel : Amsterdam »
jeudi 16 mai au dimanche 9 juin 2019

tous les jours de 16h à 21h

 

 

 

Michel CLAUS – Sarphati park (> voir sa fiche)

Amsterdam, une des villes les plus cosmopolites d’Europe, dont le nom évoque l’exotisme dans l’art, la puissance du commerce, le goût du mouvement et de l’échange…

              
Joanna QUISPEL pastel Amsterdam, Schellingwoudebrug 17,5x35cm (> voir sa fiche)

Sont présentés dans cette exposition des artistes amstelodamois qui « vivent » leur ville avec passion ! Ces artistes ont un point commun : ils ont tous été formés dans la prestigieuse Gerrit Rietveld Academie d’Amsterdam.

              
Nicolas CHUARD – pink Rietveld chair (> voir sa fiche)

Deux créatrices de bijoux contemporains Gésine HACKENBERG (> voir sa fiche) et Beppe KESSLER (> voir sa fiche) :

              
Gésine HACKENBERG – necklace small delft blue
              
Beppe KESSLER- Brooch slowly

Deux céramistes : May AN GO (> voir sa fiche) et Babs’HAENEN (> voir sa fiche)

              
MayAn GO – Raw 70x18cm

 

              
Babs’HAENEN – Garden of Earthly Delights H37xdiam25cm

 

              
Cette exposition a reçu le soutien de l’Ambassade des Pays-Bas à Paris et celui de l’Association des Amis de la Culture Néerlandaise